سفارش تبلیغ
صبا ویژن
فرشتگان با خشنودی بالهایشان را برای جویای دانش می گسترانند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :235
بازدید دیروز :280
کل بازدید :2095090
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/8/26
1:43 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

نسبت میان دو چیز می تواند چند گونه باشد:1. یکی فاعل و دیگری منفعل باشد؛ مانند رابطه علیّ و معلولی مانند رابطه خدا و مخلوق؛ 2. هر دو در یک دیگر تاثیر متقابل داشته باشند؛ از این حالت به تفاعل یاد می شود؛ 3. هردو تحت تاثیر یک علت دیگر باشند و منفعل؛ مانند دو قسیم یک مقسم که فاعل عامل سومی است؛ اما این ارتباط تنگاتنگ نیست و تنها وجه مشابهت آن در پذیرش و انفعال از یک فاعل سوم آن دو را به هم مربوط می کند.
در آموزه های اسلامی و قرآنی، رابطه برخی از امور یک رابطه و نسبت تفاعل و متقابل است و این گونه نیست که یکی فاعل و دیگری منفعل باشد، بلکه هر دو متاثر از دیگری هستند و تاثیر و تاثر متقابل دارند. به عنوان نمونه بر اساس آیات قرآنی و روایی رابطه میان علم و عمل این گونه است. هم چنین بیان شده که رابطه «اقرء فارق و ارق فاقرء؛ بخوان بالا برو و بالا برو و بخوان» یعنی قرآن بخوانید تا ترقی کنید و ترقی کنید و قرآن بخوانید؛ پس خواندن قرآن موجب می شود که انسان رشد و ترقی کند و با هر ترقی که صورت می گیرد خواندنی دیگر رخ می دهد که به طور طبیعی آثارآن نیز متفاوت از خواندن پیشین نیست.
رابطه و نسبت تقوا و ایمان نیز این گونه است؛ یعنی یک رابطه تفاعلی است. اگر تقوا موجب می شود تا ایمان ایجاد شود؛ چنان که تقوای فطری موجب می شود تا انسان ظرفیت پذیرش ایمان به غیب را پیدا کند(بقره، آیات 2  و 3) هم چنین این ایمان خود موجب تقوای دیگری می شود و تقوا نیز موجب ایمان دیگری که برتر از پیشین است. خداوند می فرماید: «لَیْسَ عَلَى الَّذِینَ آمَنُواْ وَ عَمِلُواْالصَّالِحَاتِ جُنَاحٌ فِیمَا طَعِمُواْ إِذَا مَا اتَّقَواْ وَّ آمَنُواْ وَ عَمِلُواْالصَّالِحَاتِ ثُمَّ اتَّقَواْ وَّ آمَنُواْ ثُمَّ اتَّقَواْ وَّأَحْسَنُواْ وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ؛ بر  کسانی که ایمان آورده اند و عمل شایسته کرده اند، گناهی نیست درآنچه که قبلا از محرمات خورده اند ،البته وقتی که پرهیز کرده و ایمان آورده ،وعمل صالح کنند، آنگاه پرهیز کرده و ایمان آورند، پس پرهیزکرده و نیکوئی کنندو خداوند نیکوکاران را دوست می دارد»(مائده، آیه 93)
در این آیه به خوبی ارتباط میان سه مرتبه تقوای شرعی با ایمان به خوبی روشن شده است. مرتبه سوم از ایمان همان مقام محسنین است که مقام رویت است؛ چنان که پیامبر(ص) می فرماید: قال:صدقت. قال:فأخبرنی عن الإحسان؟ قال:أن تعبد الله کأنک تراه،فإن لم تکن تراه فإنه یراک.؛ احسان یعنی خداوند را عبادت کنی گویی خدا را می بینی پس اگر خدا را نمی بینی پس یقین بدان که خدا تو را می بیند. پس مرحله نخست احسان آن است که خود را در محضر خدا بدانی و در مرحله بعدی خدا را ببینی و این حضور را رویت به چشم دل داشته باشی. این همان مراحل سه گانه علم الیقین و عین الیقین و حق الیقین است که برآیند ایمان و تقوای سه گانه است.


94/10/27::: 6:53 ع
نظر()